Gateway Reviewers

Gateway Reviewers zijn ervaren topmanagers die zich gemiddeld eens in de anderhalf jaar een volle week vrij maken om op aanvraag te reviewen bij opdrachtgevers die in een soortgelijke positie werken. 

Inmiddels zijn er meer dan 500 (oud) topbestuurders, (plv) secretarissen-generaal, directeuren-generaal, gemeentesecretarissen, provinciesecretarissen, directeuren, (strategisch)programmamanagers en andere collega’s opgeleid. Ruim 300 daarvan zijn actieve Gateway Reviewers. Samen vormen zij de Gateway Community Nederland. 

Gateway Reviewers zijn opgeleid en gecertificeerd. Ze hebben ook de Code of Conduct ondertekend. Dat betekent dat de Gateway Reviews uitgevoerd worden conform de brand principles: professioneel, vertrouwelijk en onafhankelijk.

Gateway Reviewers leren zelf ook veel. Niet alleen van de organisaties waar de Gateway Review uitgevoerd wordt, maar ook van elkaar. Binnen de Gateway Community wordt veel aan kennisdeling gedaan en er vinden regelmatig bijeenkomten plaats. Naast inhoudelijke thema's komen daar ook thema's aan de orde als Governance, Leiderschap, en Cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar collega's die ook Gateway Reviewer willen worden. Het Gateway Reviewproces biedt de unieke kans om in één week van dichtbij te ervaren waar opdrachtgevers binnen het publieke domein mee te maken krijgen in hun organisatie, projecten en programma’s. Gateway Reviews worden door en voor collega’s uitgevoerd. Je spontaan aanmelden bij Bureau Gateway kan altijd.